Taxi Antwerpen

Uw taxi voor Antwerpen en omgeving. Professionele chauffeurs. U wordt vlot, veilig en comfortabel naar uw bestemming gebracht.

taxibestuurder
Taxivervoer Antwerpen uw partner voor luchthavenvervoer naar Zaventem, Charleroi, Eindhoven en vele andere luchthavens.
Taxi Local bvba
Constant De Jongstraat 44 glv
B-2170 Merksem

Tel: 0465 80 76 83

Email: info@taxivervoer-antwerpen.be

Taxi in Antwerpen tegen scherpe prijzen

 • taxi mercedes
  Taxi Antwerpen
  De Taxi maatschappij van 't stad. Onze wagens staan voor u klaar.
  7 dagen op 7, 24 u op 24
 • taxichauffeur
  Antwerpse Taxi
  Comfort & veilig
  Professionele taxi's brengen u van en naar uw bestemming
  comfortabel, vlot, veilig, bekwaam, flexibel
 • mercedes e cockpit
  Shuttle service
  Pendeldiensten per wagen of per minibusje
  Wagen tot 3 passagiers, mini busje tot 8 passagiers

Taxi Antwerpen is?

Wij zijn een ervaren Taxibedrijf in Antwerpen en beschikken over comfortabele voertuigen. Ons wagenpark bestaat uit luxueuze Mercedes Benz personenwagens en minibusjes die plaats bieden aan 8 passagiers. Onze Vito's hebben tevens plaats voor de bagage van 8 personen. Ideaal wanneer u als gezin op vakantie vertrekt en u heeft luchthavenvervoer Antwerpen nodig.

 

Elke dag vervoeren wij 24u op 24u particulieren en zakenmensen. Onze taximaatschappij rijdt u vanuit Antwerpen naar heel België en zelfs verder naar onze buurlanden, naar Nederland, Luxenburg, Frankrijk en Duitsland. Vraag ons speciaal tarief hiervoor.

 

Taxi Antwerpen
0465 80 76 83

Onze taxidiensten

Onze verdienstelijkheden zijn een vlot en veilig tranport, betrouwbaar en goedkoop, en dit in alle comfort. U bent bij Taxivervoer Antwerpen aan het juiste adres.
Taxivervoer Antwerpen is gekend in de Antwerpse regio voor zijn vaste waarden: de verleende service, stipt aanwezig op het afgesproken uur en onze correcte werkwijze die leidt tot een grote klantentevredenheid. Wij hanteren selectiecriteria voor onze chauffeurs. Hierdoor beschikken wij over een team van vakkundig opgeleide chauffeurs.

 

Behalve personenvervoer, de klassieke taxidienst van Antwerpen, bieden wij ook diensten aan als luchthavenvervoer, havenvervoer, vervoer naar een treinstation (Centraal-station) "de statie", pakjesvervoer, en vervoer naar feesten, naar hotels, naar evenementen, enz. Wij kennen Antwerpen door en door, en brengen u steeds via de vlotste weg naar uw bestemming.

Boek je taxi

Bel ons 0465 80 76 83 en leg onmiddellijk uw goedkope taxirit vast van en naar Antwerpen. Of mail ons direct via info@taxivervoer-antwerpen.be. Voor uitgebreide info, vragen of een offerte vult u het formulier in via de contact pagina of het reservatieformulier. Mogelijkheden ten over.

Contacteer Taxi Antwerpen voor uw veilige en comfortable rit van bij u thuis of naar u thuis, of waar u maar naar toe wil.

U krijgt een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan een scherpe prijs. Ga nu naar het contactformulier of reserveer nu online.

Onmiddellijk een antwoord nodig?

Bel ons meteen: 0465 80 76 83 of mail: Taxi Antwerpen

Taxivervoer Antwerpen, we love Antwerp!

Dringend een taxi nodig? Wij rijden 7 dagen op 7, dag en nacht.

 • Het tolhuis
 • De kathedraal
 • De boerentoren
 • De kaden
 • De Schelde
voorbeeldig rijgedrag

Voorbeeldig rijgedrag

Bekwame chauffeurs met een professionele rijvaardigheid.

directie vervoer

Directievervoer

Als CEO is uw tijd kostbaar, wij rijden voor u.

shuttledienst

Shuttledienst

In onze handige en comfortabele mini-busjes vervoeren wij tot 8 passagiers met bagage.

Praktisch

Wij hanteren de offiële tarieven of vaste tarieven, geen onaangename verassing bij betaling. U heeft heel wat betalingsmogelijkheden: cash, met bancontact maestro, creditcard of voor bedrijven via factuur. Onze diensten zijn grensoverschrijdend, wij rijden in binnen- en buitenland. Vooral handig als u in een grensstreek woont. Een stipte taxi betekent geen stress. Wij gaan geen andere mensen ophalen. Wij kunnen wachten, wel op voorhand verwittigen, en u naar verschillende adressen rijden.

Een Antwerpse Taxidienst zowel voor business als particulieren

Taxivervoer Antwerpen voor een top taxirit

Dringend een taxi nodig? Wij rijden 7 dagen op 7, dag en nacht.

 • Wij brengen u altijd veilig thuis
 • Officiële prijzen / tarieven
 • Correcte service
 • Voor business of amusement
 • Van 1 persoon tot grote groepen
grote markt Brabo kathedraal

Grote markt met Brabo

Het brabo standbeeld met op de achtergrond de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal met haar 123 meters

centraal station

Centraal station

De majestueuze inkomhal van het Centraal station. In de buurt, het Astridplein, de zoo, de Keyserlei.

het MAS

MAS museum

Op het dak van het MAS (Museum Aan de Stroom) heb je een panoramisch platform, de toegang tot het dak is gratis.

 • bezoek antwerpen
  Taxi Antwerp

Antwerpenaren hebben de reputatie om chauvinistisch te zijn. Hoe komt dat?

De Romeinen spraken al over Antwerpen. Rond de Schelde werden restanten van een Gallo-Romeinse nederzetting gevonden. Deze restanten werden vooral in het gebied vanaf het Steen tot aan de Grote Markt gevonden. Ook aan de Jordaenskaai zijn sporen van de Romeinse cultuur gevonden in de vorm van aanzienlijke hoeveelheden aardewerk. Dit wijst op de belangrijkheid van de nederzetting in de regio. In de Romeinse geschriften staan aantekeningen over Scaldis (Schelde) en Scinda (Schijn). Het schijn is een rivier die uitmondt in de Schelde. Vroeger waren er ook dokken die ver aan de rand van de stad lagen. Voorbeeld hiervan is het Lobroekdok aan de Schijnpoort. De Schijnpoort is 1 van de toegangspoorten tot de oude stad, waar nu ongeveer de Lotto Arena en het Sportpaleis staat. Het Sportpaleis nog zo'n Antwerps monument van uit de jaren '30.

 

Nu komen ze met de ferry, maar in de 9de eeuw werd de stad geplunderd en platgebrand door de Vikingen. Teken dat er iets te plunderen was. Later, van rond 950 wordt er ook tol geheven op de Schelde. De stad groeit, krijgt zijn eigen stadszegel, er wordt een versterkte brucht opgetrokken en heel de stad wordt voorzien van wallen met grote grachten. Deze "singel" van water vindt men nog terug in verschillende straatnamen. Een rui is een andere naam voor een gracht en meer specifiek een stadsgracht. Die watersingel liep langs de Suikerrui, de Kaasrui, de Jezuïetenrui, de Minderbroedersrui, de Sint-Paulusstraat en de Koolvliet.

De (OLV Onze Lieve Vrouw) kathedraal van Anwerpen staat op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO. Officieel staat de kathedraal aan de Handschoenmarkt. De Gotische kerk heeft de hoogste kerktoren van de lage landen. Ja ze is de hoogste in onze contreien. In de oorspronkelijke plannen zouden er twee torens gebouwd worden.

De 16e eeuw wordt beschouwd als de Gouden eeuw van Antwerpen. Niet alleen had de stad een van de grootste havens ter wereld, ook het bevolkingsaantal steeg explosief tot 100.000 inwoners rond 1560 en was daarmee de 2de grootste Europese stad na Parijs.

Het is ook de tijd van de boekdrukkunst van Plantijn gelegen aan de Vrijdagmarkt. Boeken die naar alle delen van Europa gingen. Cultureel bloeide de stad met artiesten en vele kunstschilders. Tijdens de Spaanse bezetting prezen de Spanjaarden de Antwerpse handelaars als heren, of in het Spaans segnor waar de bijnaam Sinjoren van komt. De stad kwam echter in opstand tegen Spanje en tijdens een korte periode van een 9 jaar wordt er gesproken over een Antwerpse republiek.

 

Antwerpen wordt echter na een beleg van meer dan een jaar veroverd en meer als de helft van de Sinjoren vluchten naar andere steden en landen. Een groot deel gaat naar Holland en vestigt zich in Amsterdam. Amsterdam krijgt letterlijk een culturele toeloop. Als we naar de geschiedenis van het Nederlands kijken, dan loopt de uniformiteit en de standaardisatie van het Nieuwnederlands samen met de leegloop van Antwerpen en de toeloop van de Sinjoren naar Amsterdam. Gaan beweren dat het Antwerpse dialect uit de Gouden eeuw de bakermat werd van het nieuwe Nederlands is een brug te ver. Maar een beïnvloeding is er zeker geweest vanuit de Brabantse dialecten.

Antwerpen heeft voortdurend economische macht gehad door zijn haven. De haven was in tijden van oorlog van strategisch belang. Napoleon zag dit al in en liet 2 dokken bouwen voor zijn oorlogsschepen, waaronder het Bonapartedok. Tijdens de wereldoorlogen hadden de Duitsers het eveneens op de haven gemunt.

 

In 1920 vonden de Olympische spelen plaats in Antwerpen. Bij de openingsceremonie van alle olympische spelen wordt er een Antwerpse vlag meegedragen. De zwemwedstrijden vonden plaats in openlucht aan de Wezenberg. Het Olympisch stadion is het huidige voetbalstadion van Beerschot. De straatnamen zeggen het zelf; Beerschot ligt aan de Atletenstraat en aan de andere kant aan de VIIde-Olympiadelaan. Maar de oudste nog bestaande club van België is Royal Antwerp F.C. in het Bosuilstadion te Deurne, vlakbij de Bischoppenhoflaan.

In 1920 neemt de regering de beslissing om het Albertkanaal te graven als economische waterverbinding tussen Antwerpen en Luik. Na de tweede wereldoorlog vormt dan weer de ABC as de belangrijkste economische as van het land. ABC staat voor Antwerpen, Brussel, Charleroi. En toeval of niet, als we ruimdenkend zijn, hebben deze 4 steden een vliegveld. Wagen, boot, trein en dus ook vliegverkeer.

Luchthavenvervoer naar het vliegveld sinds decennia.

Maar als enige stad ter wereld heeft Antwerpen 3 wereldtentoonstellingen gehad in 1885, 1894 en 1930. De expo's van 1885 en 1894 vonden plaats op Het Zuid. Een van de trekpleisters was het Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten aan de Leopold De Waelplaats. Afgekort het KMSKA en ja, het is het grootste en belangrijkste museum van de Vlaamse Gemeenschap. (bron Wikipedia). Voor de wereldtentoonstelling van 1930 werd de tentoonstellingswijk gebouwd. Wat nu meer bekend staat als het Kiel.

De Boerentoren, aan de Melkmarkt en de Eiermarkt op het einde van de Meir, werd in dezelfde periode gebouwd en was volledig afgewerkt in 1931. Het was de eerste wolkenkrabber op het Europese continent.

 

De aandachtige lezer denkt nu ja zo'n palmares vind je toch ook in steden als Parijs, Londen of Berlijn. Ja maar dat zijn miljoenensteden, de Antwerpse agglomeratie zit slechts rond de 550.000 inwoners en dan is zo'n palmares wel uitzonderlijk. Het team van Taxivervoer Antwerpen doorkruist constant de Sinjorenstad, we mogen ons zelf geen stadsgids noemen, maar Antwerpen is wel onze thuishaven.