Leysstraat Antwerpen

Parkeren in de binnenstad van Antwerpen? Neem eens de taxi.

Bezoekers van buiten de stad kunnen niet meer op straat parkeren in het historische centrum.

Sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in het historische centrum van Antwerpen volledig veranderd.


De trend van minder auto's in het centrum, maar meer taxi's, is een algemene trend voor alle grote steden.

Antwerpen evolueert mee met zijn tijd. De tijd dat je overal kon parkeren als bezoeker of "toerist" is definitief voorbij. Je kan uiteraard wel parkeren op de parkings. Dat weten de parkings ook en dat voel je aan de prijzen. 25 a 30 euro voor een parking op zaterdagavond is geen uitzondering meer. Sommige parkings passen de prijzen aan naargelang het tijdstip. Dan hebben we het nog niet over de brandstof. Of als je elektrisch rijdt, ben je niet altijd verzekerd van een laadpunt.

Op de drukke momenten zijn sommige parkings ook gewoon VOL, dan maar wat verder aanschuiven naar de volgende parking.


Voor mensen die slecht te been zijn of die met bagage reizen wordt de taxi een mooi alternatief

Alle grote Europese steden zijn zeer voetgangersvriendelijk geworden. En daardoor is het als bezoeker aangenaam vertoeven in het oude centrum. De afstand van het centraal station naar de kathedraal is ongeveer 2 km. Stel je komt in het station aan en je bent met 2 personen, 2 reiskoffers en handbagage. Dat is wringen op het openbaar vervoer. Dan vormt onze taxi die voor het station geparkeerd staat een comfortabele, vlotte en veilige oplossing.


Die niet-parkeerzone waar bevindt deze zich?

De leien; Amerikalei, Britselei, Italiëlei en Frankrijklei vormen de eerste grens. Binnen het gebied naar de Schelde toe is er ook nog een boven- benedengrens. In het noorden is dit de Brouwersvliet en de Ankerrui. In het zuiden de Scheldestraat, de Kronenburgstraat en de Kasteelpleinstraat. Deze "grens"straten behoren niet tot de parkeerzone, de Scheldekaaien dan weer wel.

De bewoners mogen wel nog op straat parkeren. Je kan ook een dure bezoekerspas per dag aanvragen. Voor heel wat leveranciers van goederen, dienstverleners zoals glazenwassers, loodgieters,... vormt dit een probleem.

Om de regels nog wat ingewikkelder te maken werd er een uitzondering gemaakt voor de Nationalestraat. Daar mag je als bezoeker dan wel betalend parkeren maar dit voor slechts 30 minuten. Je moet dus letterlijk snel gaan shoppen.


Controle door nummerplaatherkenning

Parkeerwachters te voet en met de auto controleren de nummerplaten van de geparkeerde auto's. Dus alleen de bewoners zelf mogen parkeren in de straat. Woont je familie in de stad en kom je met de auto dan zal je moeten betalen. Kom je van iets verder buiten Antwerpen en is er geen of een slechte verbinding met het openbaar vervoer dan staan wij als taxidienst voor u klaar.

Taxivervoer Antwerpen staat 24/7 voor u klaar.

warme auto

In de zomer loopt de temperatuur in uw auto snel op, een paar koele tips voor u.

Rijden in een snikhete wagen is niet aan te raden.

Een paar verfrissende tips om uw auto koel te houden

Parkeer je auto binnen of in de schaduw

Preventie is altijd de eerste stap. Je auto warmt vooral op door de zon die op uw ruiten schijnt. Als de auto in een garage geparkeerd staat, vertrek je altijd koeler. Moet je hem ergens buiten parkeren zoek dan altijd een plek in de schaduw. Het verschil in temperatuur in openlucht tussen zon en schaduw is ongeveer 10 graden. Maar in een gesloten auto kan dit verschil wel 25 graden bedragen.

Laat de warme lucht uit je auto

Doe je je autodeur open en is het bloedheet laat dan eerst die oververhitte lucht uit je wagen gaan. Doe dit nog voor je je auto start of de airco aanzet. Ramen en deuren openen, maar vergeet je 'grootste' deur niet, en dat is je koffer. Door de kofferklep verlaat de lucht het snelst je auto. 2 minuten is voldoende, doe dan alle deuren dicht. Je voorste ramen laat je nog aan beide kanten nog een beetje open.

Start nu je auto en zet de airco aan

De eerste seconden komt er nog warme lucht uit de ventilatoren maar die verdwijnt dan door je voorste ramen die nog wat openstaan. Eventueel kan je al langzaam beginnen rijden om extra luchtcirulatie te krijgen. Eenmaal dat je de koude lucht van de airco voelt draai je je ramen toe. Je wilt nu vooral niet dat de koude lucht zou ontsnappen.

Gebruik desnoods een zonnescherm

Ben je op je bestemming aangekomen en kan je niet anders dan in de zon te parkeren gebruik dan een zonnescherm. Een zonnescherm plaats je meestal op de voorruit. Denk hieraan als je de wagen parkeert. Een zonnescherm is opvouwbaar en licht waardoor dit weinig plaats neemt in je koffer of achterbank. Het zonnescherm 'maak je dan vast' met je ruitensproeiers. Handdoeken zijn een goed alternatief voor een zonnescherm en ook bruikbaar voor zijruiten. Heb je kinderen of een dier op de achterbank, dan kan je ook tijdens het rijden een handdoek aan de binnenzijde bevestigen.

Kan je het opwarmen niet tegenhouden, stop dan en koel af

Voel je dat je concentratie vermindert stop dan op de eerst mogelijke parkeerplaats. Zet je deuren open zoals in het verluchtingstraject zoals we hierboven besproken hebben. Ook voor de motor kan dit geen kwaad je airco werkt op motorwarmte. Of anders gezegd het gebruik van de airco doet je motortemperatuur stijgen.

Is je auto niet meer kraaknieuw test dan de airco en kijk het niveau van de koelvloeistof na

Met nieuwe auto's heb je op airco gebied normaal geen problemen. Nu hoe ouder je auto wordt hoe meer slijtage er op je leidingen komt en in dit geval op je aircosysteem. Een fit in een aircoleiding kan 'warme' gevolgen hebben. Dus test de airco aan het begin van de zomer. Airco werkt met koelvloeistof, kijk het peil na of laat het nazien in je garage. Idem voor de koelvloeistof van je motor.

Kom je voorbij een gesloten auto met een baby of dier in...

Je ziet een gesloten auto staan op een bloedhete plaats met een baby in of een hond die niet meer reageert. Als je niet meteen de eigenaar van de wagen ziet, sla dan een ruit in en bel onmiddellijk het noodnummer.

pakjes service

Uw taxi vervoert al uw pakjes of zelfs grote pakketten

Bent u op zoek naar een eenvoudige en efficiënte manier om uw pakjes te laten leveren?

U bent op zoek naar een eenvoudige en efficiënte manier om uw pakjes of pakketten af te leveren op de exacte locatie die u wilt? En wat nog belangrijker is, bent u op zoek naar een betrouwbare vervoerder? Nou, we zijn precies wat je zoekt! We kennen de straten en wegen van Antwerpen het beste als taxibedrijf en we huren bekwame chauffeurs in om deze klus te klaren.

Uw pakketten en pakjes, vertrouwt u toe aan onze handen en u mag er zeker van zijn dat we ze gracieus zullen bezorgen waar u maar wilt in onze thuisstad, Antwerpen. Ze worden niet alleen veilig afgeleverd (iets wat helaas bij veel andere bedrijven al eens fout loopt), maar uw spullen worden ook op tijd afgeleverd! U hoeft zich absoluut geen zorgen te maken! De prijzen die we kunnen aanbieden zijn veel scherper dan wat u in gedachten heeft. Vertrouw ons als we zeggen dat de prijs die u betaalt zeker de service waard is die u ontvangt, het allerbeste natuurlijk!

Over service gesproken, we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent en volgens uw wensen en voorkeuren kunnen we zelfs een stap verder gaan! Dit betekent dat u een handtekening van de ontvanger krijgt, zodat u er zeker van kan zijn dat ze deze veilig en wel hebben ontvangen. Service is wat ons zo speciaal en kostbaar maakt, net als de klanten die ons boeken en vertrouwen hebben in ons taxibedrijf. Uw voorwerpen hebben waarde. Uw goederen verdienen de beste zorg en u verdient vooral de beste service.

We zullen beschikbaar zijn wanneer u het nodig heeft en u zult merken dat u binnen enkele minuten na uw reservering al een gerust gevoel heeft! Geef ons gewoon de datum en tijd wanneer we de pakje(s) mogen ophalen en het is in orde! Geen zorgen, geen stress, geen extra procedures, gewoon eenvoudig en efficiënt. Dit is waar we trots op zijn: je kostbare spullen bezorgen zoals het hoort!

Culinair Antwerpen

Culinair genieten in Antwerpen

Antwerpen krijgt er weldra een klepper van een restaurant bij. Het door Michelin met 3 sterren gequoteerde restaurant, Hertog Jan komt naar de Botanische tuin / Elzenveld (aan't gasthuis van de stad).

Culinair genieten op topniveau in Antwerpen

Antwerpen nieuw centrum voor uw smaakpapillen

Men heeft altijd al uitstekend kunnen eten in Antwerpen en dit in alle stijlen en alle prijsklassen. Maar het laatste decennium trekt de metropool alsmaar meer sterrenchefs aan.

We baseren ons voor onze selectie op de Michelinsterren.

 

Twee sterren vind je bij het Zilte aan de Hanzestedenplaats in Antwerpen. Dit restaurant ligt op de bovenste verdieping van het MAS of voluit het Museum aan de Stroom. U tafelt er met een pracht van een uitzicht over de stad en de Schelde. Het Mas ligt vlak aan het trendy Eilandje.

Andere 2 sterrenrestaurant is The Jane, Paradeplein in Antwerpen. In Paradeplein hoort u misschien iets militairs? Klopt ook, want het restaurant bevindt zich in het oude militaire hospitaal.

 

Restaurants met 1 ster in willekeurige volgorde

Bistrot du Nord, Lange Dijkstraat, 2060 Antwerpen. Een authentieke bistro in het noorden van Antwerpen.

Nathan, Lange Koepoortstraat.

Franq, Kipdorp.

Bij Lam & Yin, Reyndersstraat. Chinees restaurant, de puurheid van de Kantonese keuken.

't Fornuis eveneens in de Reyndersstraat. De chef heeft al sinds 1986 zijn Michelin ster.

Het Gebaar in de Leopoldstraat. The place to be voor de desserts.

Kommilfoo aan de Vlaamse Kaai aan de gedempte zuiderdokken op het Zuid.

The Glorious, De Burburestraat.

Dôme, Grote Hondstraat, 2018 Antwerpen. Gelegen in een art-nouveau herenhuis met prachtige koepel en luster.

The Butcher's son, Boomgaardstraat onder het dak van de stadsbrouwerij De Koninck.

Voor volgend restaurant voorlopig zonder ster maken we graag een uitzondering. Fiera ligt in de Schippersbeurs dat uitgeeft in de prachtig gerestaureerde Handelsbeurs. Hier kan u een hapje eten in een magnifiek kader. Dit Italiaans restaurant mogen hun gasten verwelkomen op deze kosmopolistische plek in hartje Antwerpen. De keuken serveert gerechten uit alle windstreken; een knipoog naar de bedrijvigheid op deze voormalige handelsplaats. Fiera Lange Nieuwstraat. De Handelsbeurs zal ook het 5sterren hotel Autograph by Marriott huisvesten.

Hertog Jan herrijst op de site van Botanic Santuary Antwerpen.

Officieel adres Leopoldstraat en aan de andere kant aan het Mechelseplein en de Lange Gasthuisstraat.

Het voomalige Elzenveld wordt helemaal opgefrist en krijgt eveneens een 5sterren hotel. Naast Hertog Jan, komen van dezelfde chefs ook een Bar Bulot.

En het feest is nog niet gedaan. Nog twee andere sterrenchefs zullen Fine Fleur op de kaart zetten. The Botanic restaurant zal geleid worden door een kok geschoold door een voormalig driesterrenchef.

Wij zijn langzaam de tel kwijt geraakt van het aantal sterren in de Antwerpse resto's. Wilt u graag een avondje uit eten gaan op topniveau, en volop genieten zonder dat u rekening moet houden met dat extra glas rode wijn bij dat palet van gerijpte kazen of dat dessertwijntje met die iets zoetere afdronk om het laatste gaatje te vullen? Laat u dan vervoeren in één van onze comfortabele taxi's. Taxivervoer Antwerpen brengt u en komt u weer ophalen op het uur dat u wenst. Uw taximaatschappij die zijn weg kent in de Stad en ver daarbuiten.

Kade containers schip lossen in haven van Antwerpen

Hoe oud is de haven van Antwerpen?

De Antwerpse haven kan terugblikken op een bijzonder kleurrijke geschiedenis. Al sinds de middeleeuwen vinden schepen met lading en passagiers hun weg over de Schelde.

12de eeuw

Antwerpen als havenstad

De eerste vermelding van Antwerpen als havenstad. De haven scheept passagiers in naar Engeland en Zeeland en geldt als een goederenhaven voor Duitse Rijn- en Moezelwijn.

Ha ja, dankzij de Antwerpse haven konden de Engelsen genieten van een Moezelwijntje uit het Rijnland.

 

16de eeuw

Gouden eeuw voor Antwerpen

De Antwerpse haven groeit in de zestiende eeuw uit van rivierhaven tot machtige wereldhaven en economisch centrum. Het kloppend hart van de haven bevindt zich aan de Scheldekaaien vlakbij de stad.

De schepen brengen niet enkel goederen van over heel de wereld mee. Door hun bemanningen komen Antwerpenaren in contact met buitenlandse culturele invloeden en gewoonten.

Antwerpen Stad aan de stroom. De Suikerrui, de Brouwersvliet, de Meir, ... in deze oude straatnamen hoor je het water stromen. Ruien en vlieten zijn middeleeuwse havenkanalen en stadsgrachten. De Meir staat voor 'houtmeer'.

 

19de eeuw

Een moderne haven dankzij Napoleon

Napoleon Bonaparte geeft de Antwerpse haven een nieuwe boost door de eerste twee dokken en de eerste sluis te bouwen: Het startschot voor de moderne haven. Zo verplaatste de havenactiviteit zich stilaan van de Scheldekaaien naar het noordelijke deel van de stad.

Napoleon de strateeg. Hij zag in de haven het perfecte wapen om Engeland te verslaan en liet het Bonapartedok (1811) en het Willemdok (1813) graven om er grote oorlogsschepen te laten aanmeren.

 

20ste eeuw

Antwerpen grootste chemiecluster van Europa

De haven van Antwerpen komt quasi ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog. De activiteiten komen snel terug op gang. Tijdens de bevrijding en heropbouw van Europa doet Antwerpen dienst als bevoorradingshaven.

Na een aantal jaren zijn alle Europese havens hersteld en gemoderniseerd. De haven hinkt achterop met verouderde infrastructuur. Daar komt verandering in dankzij het Marshallplan en massale overheidsinvesteringen. Zo groeit Antwerpen uit tot de grootste chemiecluster van Europa.

In 1967 legt het eerste containership, de Atlantic Span, aan in Antwerpen. In 1971 opent een rechtstreekse pijpleiding voor ruwe olie tussen de haven van Antwerpen en die van Rotterdam.

 

21ste eeuw

Antwerpse haven breekt records

Dankzij de chemiesector en de explosieve groei van de containertrafiek groeit de haven van Antwerpen uit tot de tweede grootste haven van Europa. Jaarlijks arriveren meer dan 14.000 schepen, waaronder de grootste zeeschepen ter wereld. In 2016 viert de haven een recordjaar met 200 miljoen ton internationale maritieme lading.

In 2019 behandelde de haven van Antwerpen al 238 miljoen ton goederen.

Om haar rol als wereldhaven en economische motor te blijven spelen, groeit de infrastructuur van de haven mee. Met het Deurganckdok op de linkeroever heeft Antwerpen sinds 2005 het grootste getijdendok ter wereld en in 2016 breekt de Kieldrechtsluis records als grootste sluis ter wereld.

 

Meer en uitgebreide actuele informatie over de haven vindt u op Port of Antwerp.

problemen bij het huren van een auto

Auto huren vs taxi bestellen

Is een auto huren beter dan een taxi bestellen? Laat u alvast niet in de luren leggen, er zijn heel wat addertjes onder het gras.

In tijden van social distancing en bubbels is een auto huren, op of naar je bestemming, voor sommige mensen een aantrekkelijk idee. Wij als taxibedrijf horen dagelijks "de anekdotes, de verhalen" vanop de luchthavens. Soms zijn we al eens gestopt om iemand met een platte batterij van een huurauto letterlijk terug op de weg te helpen.

Ja dat kan je zo wel beweren, horen we u nu al denken. Een taxi is toch duur? Nee, net het tegenovergestelde is waar. Laat ons het even argumenteren met een aantal valkuilen bij het huren van een auto.

Uw huurauto boek je natuuurlijk best op tijd. Hoe later u boekt hoe duurder. De prijzen stijgen namelijk naarmate het aantal beschikbare auto's afneemt. Klassiek trukje van de verhuurders; "ha ja heb net de laatste wagen uit uw categorie verhuurd, maar heb een mooie (perperdure SUV 6 cilinder) voor u als alternatief. Zo'n mooie wagen meneer, volledig full-option. Ach verbruikt amper iets meer en oh ja iets duurdere verzekering. U repliceert nog met "ja maar zo'n 'tank' parkeert toch niet gemakkelijk". Parkeren meneer, dat gaat als een fluitje van een cent, zitten 8 parkeersensoren in 4 camera's en auto-parking assist, dat gaat als een fluitje van een cent".

Meestal huurt u op de drukke plaatsen. Lees op de duurdere plaatsen, rechtstreeks in het luchthavengebouw of in het treinstation. Wist u dat u elders in het centrum of een buitenwijk tot wel 20% goedkoper uw auto kan huren? Ben je trouwens zeker dat je de eerste dagen van je vankantie écht een huurauto nodig hebt? Eerst niet even relaxen? Maar een huurauto huurt u per tijd en per km en uiteraard betaalt u zelf de brandstofkosten. Met een taxi bent u dikwijls maar een tweecijferig bedrag kwijt.

U bent goed voorbereid op reis vertrokken. U heeft alle reisverzekeringen. U stapt volledig ontspannen naar de verhuurbalie. "Yes sir you have an insurance for the liability?" hmmm liawatte? ah de aansprakelijkheid. Ja ja yes sure, met rechtsbijstand en alles je hebt trouwens het +plus+ optiepakket geboekt. "Please sir let me have a look. Ok let me see, you have no bodily liability for injury." Jawel sir full insured i assure you, no sir that is for you and you passengers and the driver of the other car, not for his passengers". Miljaar dedju, t'is nie waar he! U kon het niet laten even wat Antwerps vocabularium los te laten. U moet dus niet gewoon voorbereid zijn, op het moment van verhuur heeft u best een rechtstreekse lijn met uw advocaat, voor dat ze u weer een extra verzekering gaan aansmeren die je niet nodig hebt. Meer nog als je een goede reisverzekering hebt, hoef je niet extra te betalen voor de andere inzittenden. Met een taxi? U betaalt gewoon de afstand, that's it.

U vertrekt met een volledige volle brandstoftank. U staat gewoon niet stil wat ze u per liter daarvoor hebben aangerekend. Bij het inleveren van de auto kan u kiezen om de auto terug vol te tanken of leeg in te leveren. Heel wat mensen leveren de auto de 1ste keer niet volgetankt binnen. U krijgt de slot factuur aan een prijs van 1,40 euro per liter en drie straten daarvoor staat die in het plaatselijke tankstation aan 1,15 euro. ..... Met taxi betaalt u de afstand. Rechtstreeks van en naar uw verblijf, punt andere lijn.

GPS huren? Niet echt een goed idee. Soms benadert de prijs van de GPS die van een nieuw toestel. Een goed alternatief kan een app als Waze zijn. Waze kan je op je smartphone downloaden, samen met de kaarten van je vakantiebestemming. Die kaarten kan je dan offline gebruiken, zodat je op je bestemming je datapakket niet hoeft aan te spreken. Vele taxichauffeurs kennen de wegen door en door, en soms krijg je er nog vele leuke weetjes tijdens je trip en het adresje van dat lokale budgetvriendelijke restaurant.

Met een taxi heb je geen parkeerkosten, verlies je geen tijd om te gaan parkeren, geen inbraken in de auto,... en word je voor de deur van je bestemming afgezet.

Nog niet overtuigd? We kunnen het nog hebben over; enkel betalen per creditcard, nee de app van uw bank werkt daar niet. Spookschade, u betaalt een borg voor eventuele schade, ha die kras had u niet gezien. Prijzen kunnen verschillen per regio en per seizoen. Ja maar dat koste maar zoveel? Dat is laagseizoen meneer. Soms is er een minimum- maar ook een maximumleeftijd. Sinjoren euh senioren sorry, opgelet. Als het mis gaat kan je een klacht indienen. Ja indienen in het buitenland en die zaak komt dan voor bij de lokale overheid.

Een taxi brengt je probleemloos en correct naar je bestemming tegen een correcte prijs, dikwijls op voorhand overeen te komen of op taximeter.

Wat is beter dan de BOB service? De Taxi BOB service.

Glaasje op laat je rijden. Wij brengen u vlot en veilig naar huis

Wij van TVA (Taxivervoer Antwerpen) brengen u graag naar uw favoriet restaurant of horeca zaak in de Antwerpse binnenstad of eender waar in de provincie. Maak gebruik van onze Taxi BOB service. Met de BOB service kan je nog eens gaan voor dat romantisch diner met aangepaste wijnen. Het dessertwijntje, die smaakvolle rode wijn bij de gerijpte kazen of naast de koffie ook de Pousse-Café.

Alsmaar meer historische steden sluiten de binnenstad voor auto's. Maar niet voor taxi's. Taxi's hebben een soort pas. Mooi voorbeeld is hoe dat wij via de Suikerrui wel op de Grote Markt geraken. Wij vervoeren u van bij u thuis tot aan de eetgelegenheid. In een voetgangerszone rijden wij zeer rustig, beetje sightseeing vanuit de taxi, ideaal om in de sfeer te komen.

Wij brengen u van u voordeur tot aan de deur van uw bestemming. Bent u wat minder te been geworden? Of wilt u dat tikkeltje meer? Uzelf eens verwennen, laat u toch gewoon brengen en ophalen door onze taxi. Wij hebben ervaring, rijden rustig en vlot, passen eventueel de temperatuur aan, zorgen voor de juiste verluchting. Gewoon rustig de avond afsluiten en nagenieten.

Dat tot aan de deur brengen gaat soms nog verder. Bij Bocadero op het Eilandje, kunnen we u aan de voordeur afzetten of zelfs backstage. Beetje VIP gevoel opdoen u verdient het gewoon.

Bent u het uur uit het oog verloren en gaat uw trein weldra vertrekken? Geen nood wij brengen u tot aan de ingang van het station. U bent zo binnen en op tijd. Of langs de zijingang via de Pelikaanstraat.

Waarom zijn we vlotter en veiliger?

Wij werken uitsluitend met professionele chauffeurs. Onze wagens bieden een hoog comfort aan. Wij rijden dagelijks door de stad, kennen onze weg en rijden defensief.

Taxi's mogen ook bepaalde "rijstroken" gebruiken. Bepaalde stroken op de snelwegen zoals op de E34 richting Antwerpen. Maar ook in de agglomeratie, in de Carnotstraat in Borgerhout mogen we de rijstrook van de tramlijn gebruiken. Dit geldt ook voor de Bredabaan in Merksem, de Turnhoutsebaan in Deurne en vele andere grote straten.